Tatuointineulat. Neulojen ja patruunojen luokittelu, ekspertti valinnan vinkit!

Tatuointineulat. Neulojen ja patruunojen luokittelu, ekspertti valinnan vinkit!

Mitä pitäisi tietää tatuointineuloista ja miten välttää erehdyksiä neulojen ja patruunojen valinnassa? Nykymarkkinoilla olevien tatuointineulojen ja patruunojen analyysi.


Miten tatuointineulat valmistetaan?
Tatuointineulojen ilmestyminen historian näyttämölle on tuttu ja hyvin tutkittu. Kun tatuointitaide oli kehityksen alkuvaiheessa, pigmentin lisääminen ihon alle suoritettiin improvisoiduilla työkaluilla - siilinneuloilla ja teroitetuilla kalanluilla. Viimeisten kahden vuosisadan aikana neulojen valmistuksen tekninen kehitys on saavuttanut ennätyksellisesti korkean tason. Nykyään metalliseoksia käytetään kaiken tyyppisten neulojen valmentamiseen, yleensä platinan ja nikkelin seoksesta.

Monivuotisen eri menetelmien kokeilun jälkeen tatuointimestarit selvittivät pääsalaisuuden, miten värjäävä pigmentti pystyy parhaimmillaan syöttämään ihon alle. Jos juotat kaksi tai kolme neulaa tiivisti yhteen, tuloksena oleva kärki toimii nopeammin. Lisäksi sillä on merkitystä paitsi, kuinka monta neulaa on tatuointikoneen kärjessä, myös niiden tiukkuustason kokoonpanolla, koska se antaa erilaisen vaikutuksen asiakkaan ihoon.

Monilla tatuointimestareilla ovat olleet omia keksittyjä merkkineulakärkejään, joita aloittelijat voisivat ostaa. Menestyneimmät keksinnöt hyväksyittiin tatuointituotteiden massavalmistuksessa ja alettiin myydä valmiita ”neulanippuja” eli tatuointipatruunoita. Nykyaikana kukaan ei valmista tatuointineuloja kotioloissa. Mitä varten? Patruunoita tarjotaan laajasti tatuointikaupoista!

Miten valitset oikean tatuointineulan ja käytät sitä asianmukaisesti?! Valinnan perusteet asiantuntijoilta.
Tatuointineuloja ja patruunoita pidetään kulutustarvikkeina (kuten kuppeja, musteita ja hoitotuotteita). Mutta juuri ne tekevät tärkeän työn - neulat ja patruunat - tuovat pigmentin ihon kudoksen alle ja juuri niiden laadusta ja ominaisuuksista suurelta osin riippuu tatuoijataiteilijan työn lopputulos.

Tatuoijat ympäri maailmaa käyttävät vain kahta lajia kulutustarvikkeita - klassisia tatuointineuloja ja patruunoita. Tavallinen tatuointikoneen neula on erikokoisten ja -muotoisten pitkien terävien neulojen juotos, jotka ovat juotettu yhteen ja kiinnitetty pitkälle tangolle. Neula kiinnitetään pidikkeen ja nokan kautta suoraan tatuointikoneeseen.

Ammattimaiselle tatuoijalle hänen käytössään olevien tatuointineulojen laatu on yhtä tärkeä seikka kuin tatuointikoneen tekniset tiedot ja huollettavuus, joten on tärkeää olla tietoinen kaikista hienovaraisuuksista ja ominaisuuksista oikean valinnan tekemiseksi. Käsittelemme erityyppisiä neuloja, jotta sinun olisi helpompaa tehdä oikean valinnan.

Tatuointineulat tai patruunat? Mitä valita?
Perinteinen tatuointikoneen neula on erikokoisten ja -muotoisten pitkien terävien neulojen juotos, jotka ovat juotettuja pitkälle tangolle. Neula kiinnitetään pidikkeen ja nokan kautta suoraan tatuointikoneeseen.

Neulapatruuna – nykyaikaisempi versio tatuointineulasta - joka on ohuiden neulojen kiinnijuotos pakattuna muoviseen kartioon. Työskentely patruunoilla tapahtuu käyttämällä kasettien erityisiä pidikkeitä ja erillistä tankoa. On olemassa tatuointikoneita, jotka ovat yhteensopivia ainoastaan kasettien kanssa - nämä kaikki ovat "kynäkoneet" ja muut roottorit. 

Itse patruunat jaetaan karteen ryhmään – standard- ja kalvopatruunat. Kalvopatruunoissa on pieni suojakalvo, joka estää värin ja biomateriaalin pääsemistä tatuointikoneeseen. Joissakin tatuointikoneissa kalvo on myös tärkeä mekanismin moitteettoman toiminnan kannalta.

Koneen ja patruunoiden valinnassa on huomioitava samoja asioita kuin roottorin ja induktion välillä harkitessa: valitse sen joka on sinulle sopiva. Monet tatuoijat pitävät patruunoiden kanssa työskentelyä mukavampana kuin tatuointikoneen neulojen kanssa, koska ne saa helpommin ja nopeammin vaihdettua, toiset sen sijaan ovat sitä mieltä, että patruunat ovat läheisempiä "ystäviä" tatuointikoneelle ja vaikutus on tarkempi ja vakaampi.

Neulatyypit tatuointikoneille
Jokainen ammattimainen tatuoija tietää sen, että erilaisiin tarkoituksiin tarvitaan tatuointineulojen eri kokoonpanoja. Jokainen tatuoija tuntee neulojen ja patruunoiden luokitteluun, mutta käsitelemme ne uudelleen:

Aloitetaan helposta päästä- `linerit` ja `magnum-neulat`. Tatuointitaiteilijat valitsevat ammattitaidosta riippuen heille sopivia neuloja, jotka heidän mielestään ovat ihanteellisia. Yleensä tatuointikoneneulat voidaan jakaa muutamaan perusryhmään:

1. RL – nipussa on yleensä kolmesta kahdeksaantoista neulaa. Ne muodostavat ympyrän muodon ja ovat sidoksissa yhteen. Käytetään pääasiassa ei soviteltun piirroksen ääriviivan muodostamiseen. RS - nipussa on sama määrä neuloja rinnakkain asetettuna kahteen riviin. Ne valitaan useammin musteen varjostamiseksi.
2. Flat - neulat on järjestetty rinnakkain peräkkäin ja ovat tasalaisia. Ne mahdollistavat siirtymisen värista toiseen taikka pyölisävyihin..
3. Magnums (tai mags) – lukumäärä  vaihtelee yhdestä neljäänkymmeneenkahteen riippuen rivien lukumäärästä. Nämä asetelmat takaavat paksun varjostuksen ja estävät traumoja.
4. Round Magnum -  neulat ovat tiiviimmin sidoksissa yhteen puoliympyrän muodossa. Niiden päätarkoituksensa on sileä varjostus.
5. Round – neulat on asetettu ympyrän muodossa vapaalla etäisyydellä toisistaan. Ovat tarkoitettu rajoituksiin tai värjäytyksiin.
6. Single - ainoa neula. Erottuu toisistaan monipuolisilla ominaisuuksilla.  Suunniteltu korkeimman tason ammattilaisille.

Liner neulat 
Nämä neulat ovat tarpeellisia jokaisen tatuointimestarin arsenaalissa, koska vain niiden ansiosta onnistuu kunnollinen piirustuksen ääriviiva. Neulojen koot voivat olla täysin erilaisia, joten jokaisen tulisi valita itselleen paras.

Shader neulat 
3D-mallisen piirustuksen luomisessa mikään ei voi korvata shadersia. Niiden hinta on sama kuin linereilla, mutta toiminnallisuus on paljon suurempi. Hankkimalla Shaders setin voit kuvata kehoon uskomattomia piirustuksia, jotka yllättävät muita.

Leveä magnum neulat (mags)
Ulkonäöltään ne ovat melko samanlaisia kuin shadersit. Ensi silmäyksellä vain ammattilainen voi erottaa nämä neulat. Ne myös ovat olennaisena osana tatuoijataiteilijan arsenaalia.

Pyöreä magnum neulat
Upeat tatuointineulat, jotka erottuvat pyöristettyllä leveällä magnumilla, hinta on jopa dollar per kappale. Neulat ovat ainutlaatuisia turvallisuuden ansiosta: näillä neuloilla on täysin mahdotonta aiheuttaa vahinkoa asiakkaalle. Jopa aloittelija voi helposti käyttää näitä neuloja omassa työssään.

Kapea magnum neulat
Kehitetty ammattilaisen ja aloittelijan avuksi täydellisen piirustuksen luomiseen. Tällaiset neulat ovat yhteensopivia melkein kaikkiin koneisiin, joten sinun ei tarvitse tuhlata aikaa oikean tuotteen harkintaan.

On olemassa vielä yksi tärkeä yksityiskohta neulojen ja patruunoiden valinnassa - tatuointineulojen halkaisijan koko. Tatuointineulojen “halkaisija” -parametri tarkoittaa kuinka leveät neulat on pakattu yhteen keskipalkin ympärille. Halkaisijan koko vaihtelee 0,25-0,4 mm, mutta yleisin on 0,3 ja 0,35. Kuten on helppo arvata, mitä suurempi halkaisija on, sitä paksumpi tatuointi neula ja sitä enemmän se täytetään kerralla. Pienempi on parempi tiukempiin viivoihin, suurempia tehokkaampia ja nopeampia varjostuksia varten.

Ja lopuksi jokaisen tatuoijan pääkysymys: Miksi on tärkeintä käyttää työssään useita tatuointineuloja?
Ensimmäinen sääntö: valitse vain korkealaatuiset steriilit tatuointikoneen neulat. Niiden löytäminen on helppoa - ne ovat tunnettujen valmistajien tuotteita, jotka tatuointitaiteilijat valitsevat Suomessa ja ympäri maailmaa. On tärkeää ostaa ne luotettavasta myymälästä, jossa ei ole väärennöksiä ja halpoja neuloja. Kun olet valinnut valmistajan, arvioi kaiken työn tyypit ja volyymit ja valitse tatuointineulojen tyyppeihin ja kokoonpanoihin liittyvien vinkkien avulla tarvitsemasi sarja verkkokaupasta www.finlandtattoo.fi.

Muista, että taiteilijan arsenaalissa ei yksinkertaisesti voi olla tarpeeksi siveltimiä. Esimerkiksi jos käytät old skhool-tyyliä, tarvitset ehdottomasti tatuointineuloja tiheää täyttöä ja paksuja ääriviivoja varten. (”Realismin” tyyliin työskentelevä mestari tarvitsee kirjaimellisesti kaiken: tatuointikoneen ohuimmista neuloista hienojen viivojen piirtämiseen (es. ripsien, hiuksien) leveisiin magnumeihin jotka toimivat hyvin kattamaan suuret ihoalueet.


Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.